Arhiv novic

Vsakodnevno se nam z vseh strani posredujejo takšne in drugačne novice. Za nas pomembne in nepomembne. Določene so usmerjene, določone pa tudi sami selektivno iščemo zaradi lastnih potreb, želja, nuje, ali pa ker so povezane z drugimi našimi interesi.

Res pa je tudi, da je vsaka novica, ki je danes ali v tem trenutku novica, rok trajanja novice relativno omejen, včasih na dan, teden ali morda več. Za nekoga, ki se mu stara novica posreduje danes, je zanj lahko sveža novica.

Tem posameznikom, ki so šele vstopili v kontak z nami, kot obiskovalci naše spletne strani, pa omogočamo, da si lahko preberejo tudi kakšno našo starejšo novico, ki za nas to več ni, a je del naše prehojene poti, rezultat našega razmišljanja, odločanja, delovanja in ne nazadnje pokazatelj naše aktivne prisotnosti v Slovenskem prostoru.

Iskreno vabljeni k prebiranju.


Zaključek reorganizacije delovanja 29.11.2016

Spoštovani ljubitelji živali!

Od ustanovitve leta 2010 je naše združenje doživelo vrsto sprememb, vzponov in padcev. Iz lokalnega društva, ki je pokrivalo delovanje na območju dveh občin si je nabiralo izkušnje v komisiji za ogled živali. Po treh letih je se je društvo pridružilo ideji o ustanovitvi "Živalske policije" in jo v sklopu Združenja varnih hiš Nova Slovenije tudi ustanovilo leta 2013. Po treh letih intenzivnega dela, ki je s sabo prineslo veliko povečanje dela in s tem odgovornosti, je bilo potrebno pogledati in zastaviti delo za prihodnost. Ker so bila mnenja videnja te prihodnosti tako različna, da nismo videli skupne poti, smo se odločili to pot nadaljevati samostojno in smo program dela živalske policije prenesli v naše združenje.

Žal smo ob tem bili s strani predsednika Združenja varnih hiš Nova Slovenije, Aleksandra Kamenika, deležni nerazumevanja, nerazumnega revolta, laži, obrekovanj, napadov in podtikanj, ki je s svojim egocentričnem delovanju umazal in razvrednotil ime živalske policije, ki smo ga tri leta s ponosom in odgovornostjo nosili. Največji problem pa je predstavljalo njegovo samopašno egocentrično oklepanje imena za vsako ceno, neoziraje se na to, da je to ime pomenilo kvalitetno, odgovorno in zakonito izvajanje programa, ki je opravičevalo ime.

Ker ne moremo sprejemati odgovornosti za zmedo, nerazumevanje in dvom, ter umetno izzvana vprašanja kdo je pravi in kdo ne, kdo je legalen in kdo ne, ker se nam zdi neodgovorno prelagati na pleča državljank in državljanov presojanje in ugotavljanje resničnosti, smo se odločili preseči njegove ozke egoistične in parcialne interese. Sledeč temu cilju, ki smo si ga zastavili že na začetku ustanovitve, smo se odrekli imenu, ki ga zaradi njegovih podlih in nizkotnih dejanj nikakor ne želimo več uporabljati, saj ga ne bi mogli več s ponosom in odgovornostjo nositi.

Temu cilju je sledilo tudi preimenovanje in preoblikovanje naše spletne strani in fb strani.
 Nadzor živali, nadzorniki živali